Előfizetői tartalom

Figyelmeztetnek az amerikai tudósok: hiába jön a vakcina, áprilisig kétszeresére nőhet a koronavírus-halottak száma

Portfolio
Figyelmeztetnek az amerikai tudósok: hiába jön a vakcina, áprilisig kétszeresére nőhet a koronavírus-halottak száma az Egyesült Államokban. Az oltásokkal addig mindössze 9 ezer életet menthetnek meg, illetve további 14 ezret, ha nagyon gyorsan és célzottan oltanak. Ezzel szemben ha a maszkhasználat univerzálissá válna, 66 ezerrel kevesebb életet követelne a járvány áprilisig - vélik.

A koronavírus-járvánnyal leginkább sújtott Egyesült Államokban április 1-ig duplájára emelkedhet a vírus okozta betegségben elhunytak száma. Az Institute for Health Metrics and Evaluation kutatócsoport becslése szerint április elsejéig várhatóan 539 ezerre nő a járvány áldozatainak száma az Egyesült Államokban. A december 4-én publikált jelentés idején 279 ezer koronavírus-elhunytat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés