Előfizetői tartalom

Brexit: fontos ügyben hátráltak meg a britek, de az EU szerint valószínűbb, hogy kudarcba fulladnak a tárgyalások

Portfolio
„Inkább pesszimista volt” hétfő reggel az uniós nagykövetek tájékoztató ülésén Michel Barnier Brexit-ügyi főtárgyaló annak esélyeiről, hogy vajon összejön-e a régóta tárgyalt kereskedelmi megállapodás, vagy sem. Aztán hétfő este az Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök és Boris Johnson brit kormányfő telefonbeszélgetése utáni közös közlemény is megállapította, hogy nagyok még a nézeteltérések három területen, így nincs még megállapodás-közeli helyzet. Az akadályok elhárítására politikai beavatkozást hajt végre Johnson és személyesen Brüsszelben egyeztet von der Leyennel várhatóan szerdán, éppen a csütörtök-pénteki EU-csúcs előtt és feltehetően megpróbál összehozni a megállapodást. Nagy kérdés, hogy a végső ajánlatát el tudja-e fogadni az EU vezetése. Egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy a Brexit 4,5 éve tartó tragikomédiájának utolsó felvonását látjuk és megjósolhatatlan a kimenetele. A téma főbb híreit alábbi hírfolyamunkban követjük.

2020. december 08. 18:20 Megosztás Barnier szerint a no-deal valószínűbb kimenet Az EU Brexit-ügyi főtárgyalója, Michel Barnier mostantól valószínűbbnek tartja a megállapodás nélküli brit kilépést, mint az Egyesült Királysággal kötött megállapodást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés