Előfizetői tartalom

Szerda estig jöhet a Brexit-alku

Portfolio
Egy svéd jogszabályi adottság miatt legkésőbb december 23. estig össze kellene jönnie az átfogó EU-brit kereskedelmi megállapodásnak, mert különben nem lesz idő azt a két ünnep között legalább EU27 tagállami szinten jóváhagyni, hogy aztán az Európai Parlament január elején utólagosan jóváhagyja az alkut – ez most a legfrissebb menetrend. Még ez is azt jelentené, hogy január elején átmenetileg a WTO kereskedelmi szabályrendszerére zuhannának vissza az EU-brit kapcsolatok, azaz vámok és adminisztratív akadályok jönnének. Közben jó hír, hogy már végre látszanak a potenciális alku keretei az eddigi leginkább vitásnak tartott halászati területen is.

A Politico hétfő éjjeli cikke összefoglalja, hogy milyen jogszabályi és egyéb korlátok vannak a még mindig húzódó Brexit-alku mellett, amelyek a mielőbbi megegyezés felé tolnák a feleket. A svéd parlamentnek előzetesen egy jóváhagyást kell jeleznie a svéd kormány felé, utóbbi csak akkor szentesíthet bármilyen írott megállapodást a Brexit ügyében. Így ezért kellene...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái