Előfizetői tartalom

Kétséges ma estig a Brexit-alku és az is, hogy egyáltalán összejön-e valaha

Portfolio
A legfrissebb fejlemények szerint kétséges, hogy ma estig összejön-e a Brexit kereskedelmi megállapodás. Ennek oka, hogy még mindig nagyok a nézetkülönbségek a halászat, az egyenlő versenyfeltételek és a vitarendezés terén és erre a bizonytalan helyzetre a szuperfertőző angliai vírustörzs korlátozásával kapcsolatos kormányzati teendők mellett még "rá is tesz egy lapáttal" az a feszültség, ahogy a franciák reagáltak az angliai helyzetre, és így emberi okai is lehetnek a gyors (vagy bármikori) alku elmaradásának.

Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló kedd délután és este tájékoztatta az uniós nagyköveteket és az EP-képviselők egy csoportját a kialakult helyzetről és az ezeken elhangzó információkból öt forrás alapján azt vázolja a Politico tegnap éjjeli cikke, hogy kisebbek a karácsonyig összejövő (praktikusan ma estig megszülető) alku esélyei, mint eddig bármikor....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés