Előfizetői tartalom

Elárulják a pécsi virológusok, hogy beoltatnák-e magukat a kínai vakcinával

Portfolio
Többféle kínai vakcinát fejlesztenek, a nem túl hatékonynak bizonyuló Sinovac mellett létezik egy ígéretes változat, a BBIBP-CorV is, amely egy elölt vírust tartalmazó, első generációs termék – mutatnak rá pécsi virológusok egy Facebookon közzétett posztban. A BBIBP-CorV beadása az első két testfázis alapján nem jár súlyos mellékhatásokkal, a tömeges tesztelés viszont még várat magára. A pécsi virológusok úgy látják, hogy ha a kínai vakcina harmadik fázisos tesztelése is hatékonynak bizonyul és az EU-ban, illetve Magyarországon is engedélyt adnak forgalmazására, beadatnák maguknak.

A virológusok leszögezik azt, hogy több kínai vakcina létezik, az alacsony hatékonyságú vakcina a Sinovac, de ezen kívül más termékek is léteznek, mint például a BBIBP-CorV, melyet a Sinopharm fejlesztett. Ez a vakcina egy elölt, teljes vírust tartalmazó készítmény, melyben az egyik leggyakrabban használt vakcina-adjuváns, alumínium-hidroxid van. Az adjuvánsok segítik a szervezetet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés