Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, Magyarország búcsút inthet több százezer Pfizer-vakcinának

Portfolio
Dánia kevesebb Pfizer-BionTech vakcinát kap az idei első negyedévben, mint amit korábban ígértek nekik, nagyjából 10 százalékkal kevesebb vakcinát kaphat az ország – írják dán lapok. Az egyes országokat eltérő mértékben érintheti a vakcinaszállítmányok visszavágása az eredetileg ígért mennyiséghez képest. A dánok jelzése szerint a kieső kapacitást részben azzal pótolná a gyógyszergyártó páros, hogy már nem 5, hanem 6 fő oltására elegendő egy ampulla a hivatalos ajánlás szerint, azaz összességében kevesebb ampullányi vakcinát szállíthatnak az országokba már csak emiatt is.

A dán járványügyi intézet (SSI) a honlapján közölte: 85-100 ezer adaggal kevesebb vakcinát kaphat az ország az első negyedévben, azaz körülbelül 10 százalékkal kevesebbet, mint amennyit a gyógyszergyártó korábban ígért. Mindezek miatt 42-45 ezer emberrel kevesebben kapják meg az oltást 2021 első negyedévében, hiszen egy főnek két oltást kell beadni, hogy a vakcina kifejthesse...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái