Előfizetői tartalom

Mi lesz, ha Vlagyimir Putyinnak át kell adnia Oroszországot? - Már mozgolódnak az erős emberek

Palkovics Máté
2020 mozgalmas év volt az orosz politikában és nem feltétlen csak a koronavírus-járvány miatt. Rögtön az év elején Vlagyimir Putyin orosz elnök nagyszabású alkotmányreformot hirdetett, amely következtében elméletben lehetővé vált, hogy akár 2036-ig hatalmon maradjon. Bár Putyin utódlása hivatalosan még nincsen napirenden, több pletyka is kering arról, hogy a következő években szóba kerülhet ez a téma, és egyes vélekedések szerint már meg is kezdődött a hatalom lassú átengedésének folyamata. Az alábbiakban sorra vesszük azokat a tényezőket, amelyek fontosak lehetnek Putyin utódjának kiválasztásában és külön kitérünk a lehetséges utódjelöltekre is.

Vlagyimir Putyin a tavalyi év során két nagyobb követ is dobott az orosz politika állóvizébe, amelyek egyesek szemében aktuálissá tették az utódlás kérdését. Az egyik ezek közül egy nagyívű alkotmányreform, amelyet az orosz elnök tavaly januári évindító beszédében hirdetett meg. A tervezetnek egy sor gazdasági, társadalmi és kormányzati vonatkozása volt. Putyin beszéde...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái