Előfizetői tartalom

Iráni atomprogram: aggódik az EU egy iráni döntés miatt

MTI
Az Európai Unió aggodalommal veszi tudomásul Teherán azon döntését, hogy felfüggeszti az iráni atomprogrammal kapcsolatban kötött nemzetközi megállapodás (JCPOA) átláthatóságra vonatkozó rendelkezéseit kiegészítő jegyzőkönyv ideiglenes alkalmazását - jelentette ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az EU nevében kiadott nyilatkozatában csütörtökön.

Josep Borrell az Európai Unió nevében kiadott közleményében arra figyelmeztetett, hogy a határozat jelentősen korlátozni fogja a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) arra irányuló munkáját, hogy ellenőrizze, Irán nukleáris tevékenysége továbbra is kizárólag békés célokat szolgál. Borrell kijelentette, az EU teljes mértékben támogatja a NAÜ objektív, független...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés