Előfizetői tartalom

Megfigyelés, lehallgatás, adatlopás - Ilyen az, amikor egy zsarnok állam szolgálatába állítja az internetet

Portfolio
Izraeli drónokat, európai iPhone-feltörő szoftvereket és amerikai hackerprogramokat vetett be a mianmari katonai junta az erőszakos hatalomátvétel ellen tüntető tömegek megfékezésére. Felmerül a gyanúja annak is, hogy egyes technológiákhoz azután jutott hozzá a puccsista hadsereg, miután azok Mianmarnak való eladása már tiltott volt a nyugati vállalatok anyaországában. Az érintett cégek mindent tagadnak, viszont több jel is utal arra, hogy a junta közvetítőkön keresztül, oktatási és rendőrségi álcával nagyon modern hackerszoftverekhez jutott hozzá, melyekkel most a tüntető lakosságot próbálják megfékezni.

Mianmarban február 1-jén hajtott végre puccsot a hadsereg, rövidesen a hatalomátvétel után százezrek vonultak az utcákra, hogy tüntessenek a demokráciáért. Mostanra odáig fajult a dolog, hogy éles lőszerrel lő a tüntetőkre a rendőrség: Kapcsolódó cikkünk 2021. 02. 26. Elkeseredett küzdelem zajlik az országban, ahol katonai bakancsok tiporják a demokráciát A kegyetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés