Előfizetői tartalom

Záporoznak az újabb szögek a hagyományos autógyártás koporsójába - Halálra ítélik a belsőégésű motorokat

Az elmúlt hetekben egymás után jelentik be az autógyártók, hogy száműzik a belsőégésű motorral szerelt járműveket a kínálatukból és kizárólag elektromos autók előállítására és értékesítésére fognak koncentrálni a jövőben. A modellportfóliók radikális átalakításában olyan tényezők játszanak kulcsszerepet, mint az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások, a nemzetgazdasági érdekek és az egyre erősebbé váló verseny.

Véget ért a hagyományos autógyártás aranykora, soha többé nem fognak annyi belsőégésű motorral szerelt járművet értékesíteni, mint 2017-ben. A mostani, az elektromos- és önvezető autózás hajnala, az az időszak, amikor a világ ráébred arra, hogy a mobilitás biztosításának van egy sokkal tisztább, olcsóbb és biztonságosabb alternatívája. Az a közel 2,5 millió tisztán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés