Előfizetői tartalom

Leszámolnak a szélsőségesekkel a világ legerősebb haderejében: kiszivárgott a lista, hogy kikre vadásznak

Portfolio
Január óta gőzerővel dolgozik az amerikai védelmi minisztérium azon, hogy kiszűrje a fegyveres szervezetekből a politikai szélsőségeseket, most kiszivárgott egy tréning-kézikönyv is, melyben az áll, hogy pontosan milyen szempontok alapján lehet azonosítani az ilyen embereket. A kézikönyvből az látszik, hogy a Pentagon elsősorban a „hazafias” szélsőségesektől, az anarchistáktól és a fajvédőktől tart, de kockázatként értékelik az iszlamistákat, az „inceleket” és a szélsőséges környezetvédőket is.

A január 6-ai, a Capitoliumot ért támadás után nekiállt a Pentagon annak, hogy a korábbinál intenzívebben szűrje ki a szélsőségeseket az amerikai állam irányítása alatt álló fegyveres szervezetekből. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy az amerikai törvényhozást megostromló Trump-támogatók között rengeteg volt vagy aktív szolgálatot teljesítő katonát, gárdistát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés