auto ellenorzes birsag
Globál

Félelmetes lobbierő mozdult meg a benzines autók betiltásáért

Portfolio
Két rendkívül erős szervezet, a Corporate Electric Vehicle Alliance (CEVA) és a Business for Innovative Climate and Energy Policy (BICEP) levélben fordult az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökségéhez (EPA) és az Egyesült Államok közlekedési hatóságához (NHTSA) annak érdekében, hogy kiharcolják a benzines autók betiltását.

A két szervezet több, mint 80 olyan vállalatot tömörít magába, amelyek együttes éves árbevétele eléri az 1 300 milliárd dollárt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két csoport rendkívül nagy lobbierővel bír az Egyesült Államokban, ahol most az akarják elérni, hogy kizárólag zéró emissziós személyautókat lehessen forgalomba helyezni 2035-től – írja az Electrek.

A belsőégésű motorral szerelt járművek betiltása nagyon forró téma lett az elmúlt hónapokban, európai országok, amerikai szenátorok és vezető autógyártók sorra állnak ki amellett, hogy 10-15 éven belül kizárólag tisztán elektromos járműveket lehessen forgalomba helyezni.

A héten megjelent egy friss kutatás is, amelyet a a Transport & Environment (T&E) környezetvédelmi szervezet készíttetett 15 európai nagyváros bevonásával annak érdekében, hogy kiderüljön, mit gondolnak az emberek a témáról.

A felmérés két nagyon érdekes eredménnyel zárult:

  1. A megkérdezettek 63 százaléka támogatta azt az elképzelést, amely szerint kizárólag elektromos járműveket lenne szabad értékesíteni az Európai Unióba 2030-tól. Miközben 29 százalékuk ellenezte az ötletet, 8 százalék pedig nem tudott vagy akart állást foglalni
  2. Az egyes nagyvárosokban a válaszadók 51-77 százaléka támogatná, hogy az évtized végétől kizárólag zéró emissziós járműveket lehessen eladni az EU-ban

Utóbbi eredmény egyben azt is jelenti, hogy a felmérésben vizsgált nagyvárosok mindegyikében többségben voltak azok a válaszadók, akik nem bánnák, hogyha száműznék a benzines és dízel motorral szerelt járműveket a szalonokból 2030 után. 

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

vaccine
pfizer
budapest parlament villamos getty stock
edinburgh
vírus maszkviselés
oltás vakcina koronavírus

Alapblog Tőkepiaci lufi van

Mivel ennek a jelenségnek nem igazán van egységes tankönyvi definíciója, ezért a szakértők között általában...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
izrael