joe biden
Globál

Joe Biden: ideje csökkenteni a feszültséget Oroszországgal

Portfolio
Joe Biden elnök beszédet tartott tegnap, néhány órával azután, hogy szankciókat szabott ki a kormánya Oroszországra. Elmondta: a büntetés arányos, most viszont itt az ideje, hogy csökkentse a feszültséget az oroszokkal.

Joe Biden elnök kormánya 32 orosz entitást szankcionált tegnap és megtiltotta az orosz állampapírokkal való kereskedést azok elsődleges piacán. Elemzők szerint az intézkedésnek limitált hatása lesz:

Biden arról is beszélt tegnap este, hogy sokkal szigorúbb büntetést is hozhatott volna, amiért Oroszország beleavatkozott az amerikai választásokba, viszont nem akarta tovább szítani a feszültséget az Egyesült Államok és Oroszország közt. Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is közölte, amikor a hét elején beszéltek.

Nem engedhetjük, hogy egy idegen hatalom büntetlenül beavatkozzon a demokratikus folyamatainkba

– idézi Joe Bident a CNN.

Hozzátette: figyelmeztette Oroszországot, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyen jellegű beavatkozás, viszont kész egyszerre arra, hogy olajágat nyújtson a Putyin-kormánynak, ezért is kínálta fel a találkozó lehetőségét.

Itt az ideje a de-eszkalációnak. Az előre vezető irány az átgondolt dialógus és a diplomatikus folyamatok

– mondta Joe Biden elnök.

Amikor arról kérdezték az elnököt az újságírók, hogy vajon Vlagyimir Putyin is úgy gondolja-e, hogy itt az ideje a feszültség csökkentésének, Biden azt mondta, hogy „reméli, hogy megfelelően válaszol” az orosz elnök és hogy „jelezte, hogy beszélni akar róla.”

„Az Egyesült Államok érdekében áll, hogy együttműködjön Oroszországgal – így kellene tennünk és így fogunk tenni. Ha viszont Oroszország megsérti az Egyesült Államok érdekeit, válaszolni fogunk nekik. Meg fogjuk védeni az országunkat, az intézményeinket és a szövetségeseinket” – mondta Joe Biden, aki szerint a nukleáris fegyverek korlátozását tekintve, Iránnal és Észak-Koreával kapcsolatosan, a pandémia elleni küzdelemben és a klímaváltozás elleni harcban is együtt kellene működni Oroszországgal.

Kérdezték az elnököt az Északi Áramlat 2 vezeték jövőjéről is, Joe Biden azt mondta, hogy az erről szóló tanácskozás „még játszik.”

Címlapkép: Drew Angerer/Getty Images

olajvezetek
skot valasztasok 210508
Benko Tibor honvedelmi torvenyjavaslat150
koronavirus vilag
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
skot valasztasok 210508