Előfizetői tartalom

Hárít Németország: fake news, hogy bármi közük van a Nyugat-Balkánt újra felosztó kiszivárgott dokumentumhoz

MTI
Mindenkinek rossz lenne a határok módosítása a Balkánon - jelentette ki a német külügyminiszter hétfőn Berlinben, hangsúlyozva, hogy hazájának semmi köze a volt Jugoszlávia térségének újrarendezéséről szóló, ismeretlen szerzőjű informális diplomáciai feljegyzéshez, amely a napokban bukkant fel a nemzetközi sajtóban.

Heiko Maas az észak-macedóniai külügyminiszterrel, Bujar Oszmanival folytatott megbeszélése után közösen tartott sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva kijelentette, hogy tárgyalni sem szabad a csupán "üres szavakat" tartalmazó dokumentumról. A régióra vonatkozó német külpolitika alapvetése, hogy "el a kezekkel a határoktól" - mondta a német diplomácia vezetője. Kifejtette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés