FONTOS Özönlenek a külföldiek Magyarországra, kiderült, honnan jönnek
 
Előfizetői tartalom

Egy szuperhatalom félelmetes arca: erőfitogtatások, látványos katonai akciók, könyörtelen büntetések

Egyre nyilvánvalóbb, hogy Kína gazdasági erejét kihasználva a világpolitika meghatározó szereplőjévé kíván válni, azt pedig szemlátomást nem veszi jó néven, ha egy-egy ország akadályozni próbálja céljai elérésében. Az alábbi példák segítségével azt vettük górcső alá, hogy milyen eszközöket alkalmazott az ázsiai ország vezetése, akaratának érvényesítése érdekében a közelmúltban.

Gazdasági szankciók sora Ausztrália Kína egyik legfontosabb kereskedelmi partnere, amelyet jól mutat, hogy a 2019-2020-as pénzügyi évben (amely júliustól júniusig tart) a Kínába irányuló ausztrál export értéke 150 milliárd ausztrál dollárt tett ki. Emellett a két ország között 2015. decembere óta szabadkereskedelmi egyezmény (ChAFTA) is érvényben van, melynek köszönhetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés