Előfizetői tartalom

Megásta az Egyesült Királyság sírját egy skót párt sikere? - Rögös út vezethet a függetlenséghez

Nem kizárt, hogy történelmi változásoknak ágyazhattak meg a múlt héten tartott brit helyhatósági választásokon. Ekkor tartották ugyanis a skót parlamenti választásokat is, amelynek kampányában kiemelt helyet foglalt el a skót függetlenség kérdése. A választáson ugyan jól szerepeltek az Egyesült Királyságtól való elszakadást támogató pártok, a jelenlegi politikai környezetből kiindulva azonban minimum rögös út vezetne egy új referendumig.

A függetlenségért küzdő Skót Nemzeti Párt (SNP) már korábban ígéretet tett arra, hogy új népszavazást rendeznek a skót függetlenség kérdéséről, amennyiben abszolút többséget szereznek a skót parlamentben. A hétvégén véglegesített eredmények tükrében az SNP 64 helyet szerzett meg a 129 tagú skót parlamentben. Ezzel ugyan egy képviselő híján nem sikerült elérni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés