Előfizetői tartalom

Mégis honnan van az a sokezer rakéta, amit a palesztinok Izraelre lőnek ki nap mint nap?

Portfolio
Folyamatosan eszkalálódik a helyzet Izrael és a palesztin milíciák közt: a Hamász és az Iszlám Dzsihád nevű szélsőséges szervezetek már több mint 4000 rakétát lőttek ki Izraelre tíz nap alatt. A Gázai övezet a világ egyik legszegényebb és legsűrűbben lakott régiója, jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis honnan van a palesztin szélsőségeseknek ennyi rakétája. Megnéztük.

Mit tudnak a palesztin rakéták? A konfliktus kezdete óta a palesztinok már több mint 4000 rakétát lőttek ki Izraelre; a támadások körülbelül 80-90%-át kivédték az izraeli rakétavédelmi rendszerek. Izraeli források szerint a palesztin milícia-csoportok összesen 14 ezer rakétával rendelkeznek. A palesztinok nagyrészt a helyi sajtóban többnyire csak „Kasszám-rakétákként”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés