Előfizetői tartalom

Bajba került Svájc, az összes klímavédelmi javaslat elbukott a népszavazáson

Portfolio
|
MTI
Elbukott az a svájci népszavazási kezdeményezés, melynek értelmében adót vetettek volna ki a klímaváltozást okozó üzemanyagokra, a földgázra és a repülőjegyekre. A fentieken túl a választók nemet mondtak arra is, hogy betiltsák a szintetikus növényvédő szerek, illetve hogy a svájci gazdák csakis akkor kaphassanak állami támogatást, ha nem használnak szintetikus növényvédő szereket – írja a Reuters.

A klímaváltozást okozó üzemanyagokról szóló javaslatot, csak szűk többséggel, a szavazatok 51,6%-ával utasították el egy teljes országra kiterjedő referendumon. Az eredmény egyértelmű vereség a svájci kormány részére, amelynek célja a tervezett intézkedésekkel az volt, hogy Svájc tudja teljesíteni a párizsi klímaegyezményben tett vállalásait. Ennek értelmében Svájcnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés