Előfizetői tartalom

Véget ért a Putyin-Biden csúcstalálkozó – Íme az 5 legfontosabb eredmény

Portfolio
Több hónapnyi, sokszor kifejezetten ellenséges hangnemben zajló üzengetés után végre sor került a találkozóra Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök közt. Nem meglepő módon nem került sor semmilyen nagy megállapodásra a két szuperhatalom közt, viszont a találkozó kellemes hangnemben telt és mindkét fél jelezte, hogy bizonyos területeken nyitottak az együttműködésre, kompromisszumokra. Ha mást nem is, azt remélhetjük, hogy a bombázókkal, harckocsikkal való üzengetést és gyilkosozást most felváltja a hűvös, de diplomatikus párbeszéd. Íme a Putyin-Biden csúcs 5 legfontosabb eredménye.

Javult a párbeszéd Bár Donald Trump elnök terminusa alatt sem volt rózsás a viszony Oroszország és Amerika közt, Joe Biden elnök azzal kezdte első hónapjait, hogy lelketlen gyilkosnak nevezte Vlagyimir Putyin elnököt, bombázókat vezényelt Norvégiába és gazdasági és katonai segítséget ajánlott Ukrajnának. Oroszország pedig jelentős mennyiségű katonai eszközt vonultatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés