sas kommandó
Globál

Kiszivárgott a szupertitkos brit elitkommandó féltve őrzött névsora

Portfolio
Véletlenül közzétette a brit védelmi minisztérium kormányzati csatornákon keresztül az SAS E-osztag egyes tagjainak névsorát. A „Növekedés” (Increment) néven is ismert alakulat tagjainak kiléte féltve őrzött titok volt.

A Business Insider arról számol be, hogy a brit védelmi minisztérium különféle kormányzati csatornákon keresztül küldött körbe egy dokumentumot, melyben előléptetésre kerülő altisztek névsora volt megtalálható. A reguláris alakulatok mellett a különleges műveleti egységek tagjait is feltüntették a listán, így az SAS, a Special Boat Service (SBS), a Special Reconnaissance Regiment (SRR) és a Special Forces Support Group (SFSG) altisztjeit is felírták.

Olyan altisztek nevei is nyilvánosságra kerültek, akik az eleve elit alakulatnak számító SAS legjobban kiképzett E-osztagába tartoztak; ez egy olyan alakulat, amelyet kifejezetten magas kockázatú, külföldi missziók során vetnek be. Gyakran ők képezik az MI6 hírszerzési szervezet „öklét,” amikor harci cselekményeket kivitelez a titkosszolgálat.

Az E-osztag tagjainak személyazonossága olyan szinten féltve őrzött titok, hogy még azt sem engedik a szervezet tagjainak, hogy közösségi médiaoldalakat használjanak. Gyakran használnak fedőneveket, hamis személyazonosságokat, hogy valódi identitásukat elrejtsék.

Brit katonai szakértők most amiatt aggódnak, hogy a közzététel gyakorlatilag teljesen ellehetetleníti az alakulat tagjait attól, hogy hatékonyan dolgozzanak ellenséges területen, hiszen mindent megtesznek majd az ellenséges hírszerzési szervek, hogy megszerezzék és átvizsgálják a listát, megkönnyítve esetleges beszivárgó brit kommandósok azonosítását.

Címlapkép: John Rogers/Getty Images

harry potter
bukarest
nyar_meleg_hoseg
lakás tanulás egyetemista
shakira
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
joe biden