Előfizetői tartalom

Letartóztatták a hongkongi repülőtéren az ellenzéki újság munkatársát

MTI
Őrizetbe vették az Apple Daily hongkongi lap egyik vezércikkíróját a város repülőterén vasárnap este, amint éppen elhagyni készült a különleges közigazgatású kínai területet - adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap. Az 57 éves Fung Wai-kong a SCMP forrásai szerint Nagy-Britanniába utazott volna, amikor a rendőrség a repülőtéren feltartóztatta a nemzetbiztonsági törvény megsértésének gyanúja miatt.

Fung 1997 óta dolgozott a múlt héten megszűnt Apple Dailynek, emellett pedig a CitizenNews nevű helyi hírportál vezető szerkesztője és rovatírója. Az újságíró a hetedik, akit az elmúlt két hétben őrizetbe vettek az Apple Daily munkatársai közül. Fung őrizetbe vételével egy időben a hongkongi ellenzék körében népszerű Stand News című hírportál közölte, hogy eltávolítja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés