Előfizetői tartalom

Ez vár ránk is? Nagy átoltottság mellett robbant be durván a járvány a briteknél - de a tragédia eddig elmaradt

Portfolio
Aggasztó és egyben figyelemre érdemes is, ahogy az Egyesült Királyságban jelenleg a járvány alakul. Aggasztó, mert a nagy átoltottság ellenére a járvány újabb jelentős, gyorsan felfutó hulláma indult el, amelyet immár főleg a delta variáns hajt. A helyzet ugyanakkor nagy figyelmet vált ki szerte a világban, mert most derül ki, hogy a nagy átoltottság mellett egy új mutáns mekkora pusztításra képes. Ha nagy átoltottság mellett zárni kell az országot, az nem sok jóval kecsegtet máshol sem. Egyelőre azonban amellett, hogy az esetszámok valóban rendkívül gyorsan futnak fel, nem kell kell kétségbeesnünk, mert a brit példa is azt mutatja, hogy a vakcinák rendkívül hatásosak.

Az Egyesült Királyság járványhelyzete idén folyamatosan a figyelem középpontjában volt. Év elején onnan indult el a ma már alfának keresztelt brit variáns, amely az egész európai harmadik járványhullámot elindította. A britek erre vasszigorral reagáltak, és így sikerült jelentős mértékben visszaszorítani a járványt, az országban emiatt megkezdődhetett az óvatos, lépcsőzetesre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés