Előfizetői tartalom

Nagy fordulat után töretlenül száguld Merkel pártja a győzelem felé

Portfolio
Továbbra is a kereszténydemokratáknak áll a zászló Németországban szűk három hónappal a választások előtt. A CDU/CSU magabiztosan őrzi első helyét, a Zöldek viszont 20 százalék alá gyengültek a közvélemény-kutatásokon a Trendbarometer mérése alapján. A visszaesést egyszerre okozták a párt népszerűtlen ígéretei, a vezetők körül kialakult botrányok, illetve a CDU erősödése.

A Trendbarometer mérései szerint Merkel pártszövetsége őrzi biztos első helyét a népszerűségi mutatók tekintetében. A CDU/CSU már múlt héten átlépte a 30 százalékos határt. Ezt az előnyt, ha növelni nem is tudta, de képes volt megtartani. A Zöldek is mérföldkőhöz érkeztek, azonban negatív értelemben, ugyanis március óta először mérték őket 20 százalék alá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés