Előfizetői tartalom

Célegyenesben a Merkel székéért folytatott küzdelem: csak úgy záporoznak az izgalmas fordulatok

Palkovics Máté
Kevesebb mint két hónap múlva szövetségi választásokat tartanak Németországban, az utóbbi napok áradásainak hatása pedig most már érezhető a pártok, de főleg a kancellárjelöltek népszerűségének vonatkozásában a Trendbarometer heti mérése alapján. Bár továbbra is a CDU szerepel az élen, előnye valamelyest csökkent, a Zöldek viszont eddig nem tudtak profitálni az egyre fontosabb kampánytémává váló klímaváltozásból. Armin Laschet népszerűsége azonban nagyot esett egy rosszul elsült nevetgélés miatt. A pártok jelenlegi állását figyelembe véve érdemes azt is megvizsgálni, hogy melyek lehetnek a legvalószínűbb koalíciós felállások a választást követően.

Az Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék-Pfalz tartományokat, valamint Bajorországot súlytó áradások megtépázták a CDU/CSU-pártszövetség népszerűségét. A Trendbarometer mérése szerint Merkel tömbje jelenleg 26 százalékon áll, amely 2 százalékpontos esést jelent a múlt heti adatokhoz képest. Ezzel szemben a Zöldek javítani tudtak, így jelenleg 21 százalékon állnak....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái