Előfizetői tartalom

Klímaváltozás: a pénztárcánkon fogjuk érezni a kirívó hőhullámot

Portfolio
Az egész világ érezni fogja a szokatlanul forró és száraz kanadai nyár hatását, miután a nagy mezőgazdasági termelőnek számító országban drámaian rossz termés ígérkezik több szántóföldi termény esetében is. A szűkösség drágulást eredményez, amely végigvonul több termékpályán, így a sütőipari termékek, az olajok és a húsok piacán is. A szakértő szerint a mostani forróság egyértelműen a klímaváltozás hatása.

Kanada legfontosabb termőterületeit húsz éve nem látott hőhullám és aszály sújtja, amelynek drámai kihatásai vannak az ország nyugati részein fekvő nagy mezőgazdasági területek kibocsátására is – erről a GlobalNews.ca nevű kanadai hírportál közöl részletes tudósítást. A rekordokat döntő hőmérséklet és a csapadékhiány nem csupán a helyi termelőket érinti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés