Előfizetői tartalom

Harmadik világháború kirobbantásától tart a fehérorosz elnök és halasztást kért az orosz hitel visszafizetésére

Portfolio
|
MTI
Halasztást kért az 1 milliárd dolláros oroszországi hitel visszafizetésére Aljakszandr Lukasenka– jelentette be hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján maga a fehérorosz elnök és azt is mondta, hogy újabb hitelt kért az orosz vezetésű Eurázsiai Banktól. Miközben hétfőn több nyugati hatalom is újabb gazdasági és politikai szankciót jelentett be Fehéroroszország ellen, Lukasenka óva intette a nyugati hatalmakat attól, hogy fokozzák a nyomást, mert szerinte ez a harmadik világháború kirobbantásához fog vezetni és ehelyett inkább tárgyalásos rendezést szorgalmazott.

Az eseményt Lukasenka a saját újraválasztásának egy éves évfordulóján tartotta, amely eseményt a nyugati hatalmak elcsalt választásnak tartanak és azóta sem ismerik el. A minapi fejlemények után éppen mára időzítve mind az Egyesült Államok, mind az Egyesült Királyság, mind Kanada újabb gazdasági és politikai szankciókat vezetett be Fehéroroszország ellen, hogy fokozzák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés