Előfizetői tartalom

Vannak olyan európai országok, ahol már minden veszélyeztetettet beoltottak: hogy áll Magyarország?

Portfolio
A koronavírus-járvány újabb hulláma előtt kulcsfontosságú kérdés, hogy a legveszélyeztetettebb korosztályokat milyen arányban oltották be. Ennek apropóján megnéztük az európai országok adatsorait, és azt látjuk, hogy az idősek átoltottsága még azokban az országokban is magas, ahol az általános átoltottság alacsony. Vannak azonban egészen kiemelkedő eredmények: néhány országban a 60 év feletti populáció közel 100%-át beoltották. A járvány legfőbb terjesztői, a fiatalok átoltottságában viszont már óriási különbséget látunk országonként.

Az európai országok átoltottsága nagyjából egy időben futott fel, és mára már a teljes kontinens átlagos átoltottsága meghaladta a 60%-ot átlagosan (érdekesség, hogy bár Magyarországon a kontinens egy kiemelkedő gyorsaságú országa volt az oltásban, ma már jócskán az uniós átlag alatt van az átoltottság). Az oltási stratégiák viszont nem voltak egyformák: voltak országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés