Előfizetői tartalom

Nagyobb hatalmat akart a világ második legnagyobb országának vezetője, de most már a túlélésért megy a harc

Portfolio
Hétfőn előrehozott parlamenti választást tartanak Kanadában, amelyet a jelenlegi miniszterelnök azért kezdeményezett, hogy visszaszerezze abszolút többségét a törvényhozásban, miután 2019 óta egy kisebbségi kormány élén vezeti az országot. Fő vetélytársa a Konzervatív Párt színeiben induló Erin O'Toole, aki a liberálisabb érzelmű szavazók megnyerése érdekében a kampány során jelentősen középre tolta korábban szociálisan igen konzervatív pártját. Ennek eredményeképpen a kampány utolsó napjaira meglepően éles lett a verseny a két párt között, amely jelenleg a mérések szerint ugyanannyi támogatóval rendelkezik. Valószínű azonban, hogy egyikük sem fog elegendő parlamenti mandátumot szerezni egy abszolút többség eléréséhez, így felértékelődik a többi kisebb párt szerepe.

A két fő rivális A választást Justin Trudeau jelenlegi miniszterelnök kezdeményezte, mivel pártja, a Liberális Párt 2019-ben elveszítette többségét a parlamentben, azóta pedig kisebbségi kormány formájában irányítja az országot egyes ellenzéki pártok külső támogatásával. Trudeau 2015-ben, mindössze 43 évesen került hatalomra, ezzel ő lett az ország történetének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés