orosz valasztas
Globál

Súlyos visszaélésekre figyelmeztetnek az orosz parlamenti választások kapcsán

Portfolio
Ma van a három napos orosz parlamenti választás utolsó napja. Szinte biztos, hogy a hatalmon lévő Egyesült Oroszország kerül ki győztesen, azonban sokan rendszerszintű visszaéléseket és csalást emlegetnek a hatóságok részéről – írja a Népszava.

Bár valószínűleg a jelenleg kormányzó Egységes Oroszország végez majd az első helyen, az azonban kérdéses, hogy az eredménye elegendő lesz-e egy alkotmányozó többséghez, vagy csupán abszolút többséget sikerül elérnie.

A kormánypárt jelenleg a parlament alsóházaként funkcionáló Állami Dumában a mandátumok háromnegyedét birtokolja. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a kormánypárt jelenlegi népszerűségi mutatói mellett igen nehéz lenne alkotmányozó többséget szerezni csalás nélkül.

Ebbe illeszkedik bele az is, hogy Oroszországban az elmúlt hónapokban átfogó támadást indítottak, civil szervezetek, a jogvédő csoportok és a média különböző képviselőivel szemben. Betiltották emellett a jelenleg bebörtönzött ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij támogatói által kifejlesztett applikációt is, amivel az ellenzéki politikus „okos szavazásra” próbálta bírni a választókat. Tovább erősíti a visszaélések lehetőségét, hogy még a korábbiakhoz képest is kevesebb megfigyelő vesz részt a voksoláson.

A jelenlegi vezetés sem optimista, erre enged utalni az, hogy az utóbbi időszakban több, állami felügyelet alatt álló közvéleménykutató intézet is lefelé módosította a kormánypárt várható eredményét, illetve a várható részvételt.

A taktikai szavazás intézményéből leginkább a parlamentben második legnagyobb frakcióval bíró Kommunista Párt profitálhat, jóllehet fajsúlyos kérdésekben ők sem szoktak szembemenni a jelenlegi orosz vezetés akaratával.

Címlapkép forrása: Lev Vlasov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

bear_1
trader
hőmérőzés koronavírus maszkviselés
napelem_solarpanel

Holdblog Fogyó optimizmus

A tőzsdei hangulatindikátorok egy üzenete az szokott lenni, hogy ha sokan tartanak a részvényektől, akkor jó venni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Egyszerű és hatékony stratégia.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Oroszország permafroszt olvadás klímaváltozás