Előfizetői tartalom

Diktatúrát épít Tunézia elnöke

MTI
Rendkívüli intézkedések életbe léptetését jelentette be szerdán Kaesz Szaíd tunéziai elnök, amelyekkel de facto rendeleti kormányzást vezet be. Az államfő bejelentette, hogy különleges rendelkezéseket léptetett életbe a törvényhozói és végrehajtói hatalom gyakorlása érdekében - közölte az elnöki hivatal, amely a részletekre nem tért ki.

A közlemény szerint Szaíd bizottságot hoz létre, amelynek a feladata Tunézia politikai rendszerének a javítása lesz, és fenntartja a parlament júliusi felfüggesztését. Az új rendelkezések, amelyek célja, hogy a 2014-ben elfogadott alkotmány alapján létrehozott, egyfajta elnöki-parlamenti köztársaságot elnöki köztársasággá alakítsák, a tunéziai Hivatalos Közlönyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés