Előfizetői tartalom

Az előzetes becslések alapján győzhettek a szociáldemokraták - De kik alakíthatnak kormányt Berlinben?

A nyilvánosságra hozott információk alapján az SPD nyerte a választást, második helyen a CDU/CSU áll. Korai azonban még eredményt hirdetni. Egyrészt az eredmények még nem hivatalosak, másrészt olyan szoros az állás, hogy az uniópártok még fordíthatnak is. Harmadrészt pedig nem szabad elfeledkezni arról, hogy a CDU/CSU akár a második hely birtokában is kormányt alakíthat, ha elegendő pártot gyűjt össze egy működőképes koalícióhoz.

Mit mutatnak az első részeredmények a német választáson? A Spiegel már nyilvánosságra hozta előzetes becslését, jelen állás alapján a mandátumok elosztása a következőképpen nézd majd ki: CDU/CSU : 198, SPD: 197, Zöldek: 117, AfD: 89, FDP: 88, Baloldal: 40, Egyéb: 1 2017-ben a CDU toronymagasan végzett az élen 32,9 százalékkal, az SPD követte jelentősen lemaradva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés