Előfizetői tartalom

Még több orosz légvédelmi rendszert vásárolna Törökország

Portfolio
Recep Tayyip Erdogan török elnök egy amerikai hírtelevíziónak azt nyilatkozta, hogy Ankara még további orosz Sz-400-as rakétavédelmi rendszert vásárolna. A rendszerből az első ütegeket 2019-ben szerezte be Moszkvától, ami heves reakciót váltott ki Washington részről. Minderről vasárnap számolt be a Habertürk tekintélyes török hírportál.

A török államfővel a CBS amerikai tévécsatorna készített interjút, Erdogan arra kérdésre, hogy országa vásárol-e még az orosz légvédelmi rendszerből, azt a választ adta: "Mi az hogy? Természetesen. Erdogan hozzátette: "Ezek után senki nem avatkozhat bele, hogy a védelmi rendszerek terén melyik országtól mit és mennyit veszünk". "Ezt mi döntjük el" - nyomatékosította....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés