armin laschet
Globál

Nagyot bakizott Armin Laschet a szavazáskor - Megint tőle hangos a német sajtó

Portfolio
Armin Laschet, a CDU/CSU kancellárjelöltje lényegében kisebb-nagyobb bakiknak tudhatja be azt, hogy az előzetes pollok alapján lehet, hogy elveszti a mai választást az uniópárt. Ma is bakizott egyet: úgy adta le a voksát, hogy tisztán látszott rajta, hogy mit ikszelt.
A német gazdaság eredménye és lehetséges hatása is téma lesz október 19-én a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján.

Armin Laschet, a CDU/CSU kancellárjelöltje népszerű politikus volt még februárban, popularitása azonban jelentősen megcsappant a választásokhoz közelítve kisebb-nagyobb bakik miatt. A politikus legismertebb hibája talán az, amikor nevetgélt, miközben a német köztársasági elnök együttérzését fejezte ki a nyári árvizek áldozatainak. Csak emiatt az egy incidens miatt két számjegyű népszerűség-csökkenést dokumentáltak az előzetes felmérésekben Laschet részére és közel két számjegyűt pártja számára.

Armin Laschet most a voksolásnál is bakizott: úgy adta le a szavazólapját, hogy tisztán látszott rajta, hogy mit jelölt meg rajta. Az eseményről fotó is készült.

Azért repült rá a német sajtó a bakira, mert elvileg minden leadott szavazatnak titkosnak kellene lennie Németországban, viszont most az egész ország megtudta, kire voksolt Armin Laschet. Talán nem meglepő, hogy a CDU kancellárjelöltje mindkét ikszet a CDU-ra húzta be. Egyes vélemények szerint ilyen formában le sem adhatta volna voksát a politikus.

Egyesek szerint szándékosan villantotta meg a kancellárjelölt a szavazólapját: tudta előre, hogy az eseményt felkapó német média majd plusz figyelmet irányít rá, ami a voksolás napján jól jön egy kancellárjelöltnek.

Címlapkép: Friedemann Vogel - Pool/Getty Images

world trade center new york terrortámadás forrás getty stock
Novi facebook alkalmazás kriptopénz stablecoin
FrankfurtiTőzsde
Paks II
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
mun kim