Előfizetői tartalom

A történelmi vereség történelmi változást idéz elő a CDU-ban?

Portfolio
A CDU/CSU választási veresége számos kérdést felvetett. Ezek közül az egyik, hogy mit ronthatott el a 16 éve kormányzó párt és kancellárjelöltje, Armin Laschet a kampány során, hogy ilyen mértékű történelmi vereséget kellett elszenvedniük. Nem túlzás azt állítani, hogy mind az uniópártok, mind pedig Laschet alábecsülték a kampány nehézségeit. Még érdekesebb kérdés azonban, hogy mi lesz Laschet sorsa, ha nem lesz belőle kancellár. Ugyan a politikusnak több lehetőség is rendelkezésére áll, ezek realitása azonban igen kérdéses.

Mi okozhatta a vereséget? Egy választási vereség esetén teljesen természetes, hogy egy párt levonja a vonatkozó konzekvenciákat. Ez azonban a CDU/CSU esetében még nem történt meg, hiszen a pártszövetség jelenleg is minden erejével küzd azért, hogy a második hely birtokában is kormányra kerüljön egy koalíció élén. Ennek ellenére már a választás előtt is körvonalazódtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés