Előfizetői tartalom

Hatalmas botrányokat hozhat a 70 éves szürke eminenciás pere - Retteghet a spanyol gazdasági, politikai elit

Portfolio
Nem mindennapi persorozat indul el Spanyolországban, amelyről nem túlzás azt állítani, hogy egy éveken át működő, szinte már mélyállami struktúra működésének leleplezését szolgálja. Az ügy középpontjában egy 70 éves volt rendőr, José Manuel Villarejo áll,akinek befolyása állítólag a spanyol gazdasági és politikai elitet, sőt a monarchiát is behálózta. Most sokan attól tartanak a Politico kapcsolódó elemzése alapján, hogy Villarejo olyan dokumentumokat és hangfelvételeket hozhat nyilvánosságra, amelyek újabb botrányokat is kiválthatnak.

Villarejo ugyan már jó pár éve őrizetben van, mivel egy sor bűncselekménnyel, többek közt zsarolással, vesztegetéssel, befolyással való üzérkedéssel és hamisítással vádolják. A spanyol ügyészség most mégis harminc különböző eljárást indított el ellene és ha bűnösnek találják, akár 50 év börtönre is ítélhetik, így korából adódóan vélhetően élete végéig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés