keir-starmer-ed-miliband-koronavirus-brit-parlament
Globál

Koronavírusos lett a baloldali pártelnök, nem jelent meg a brit Parlamentben

Portfolio
Pozitív lett a brit Munkáspárt elnökének koronavírus-tesztje, ezért a miniszterelnöki kérdések (PMQs) során a korábbi miniszterelnök-jelölt, Ed Miliband helyettesítette Keir Starmert.

Keir Starmer hiányzott az alsóházból, amikor a hagyományos szerdai PMQs mellett a 2021-es költségvetés került megvitatásra a Parlamentben.

A házelnök elárulta, hogy a Munkáspárt vezetőjének koronavírus-tesztje pozitív lett, ezért maradt távol a vitától. Keir Starmer önkéntes karanténba vonult, amely már ötödik alkalommal fordul elő a politikussal – írja a brit Guardian.

A miniszterelnöki kérdések alatt Ed Miliband, a Munkáspárt korábbi elnöke és miniszterelnök-jelöltje helyettesítette Starmert.

Miliband 2010 és 2015 között vezette a pártot, majd a súlyos vereséget jelentő parlamenti választás után lemondott. A 2015-ös választáson Miliband és a Munkáspárt a David Cameron által irányított Konzervatív Párttal szemben maradt alul, amelynek egyik fő ígérete a Brexit-népszavazás kiírása volt.

A helyettesítés kérdése gyorsan eldőlt, mivel közeledik glasgow-i COP26 klímacsúcs, amely az árnyékkormány üzleti ügyek tárcavezetőjének feladatkörébe tartozik.

Ed volt a logikus választás.

– mondta egy Starmerhez közel álló forrás.

Miliband jó hangulatban, viccelődve kezdte a vitát:

Csakúgy, mint a régi időkben. Megnyugtathatom a Házat, ez csak egy alkalomra szól.

Bár a PMQs-ön Miliband állt Boris Johnson miniszterelnökkel szemben, a költségvetésről szóló vitán Rachel Reeves árnyékkancellár képviselte az ellenzéki álláspontot, mivel Angela Rayner, a Munkáspárt helyettes vezetője jelenleg gyászszabadságon van.

Annak ellenére, hogy elszigetelte magát, Starmer a mai nap folyamán Twitteren írt a kormány költségvetéséről.

Starmer szerint a költségvetésnek le kell vennie a nyomást a dolgozó emberekről, az áremelkedések és az infláció növekedése miatt pedig a Munkáspárt 6 hónapra azonnal csökkentené az energiaköltségek áfáját.

A munkáspárti vezető kiemelte, a torykkal ellentétben nem emelnék meg a dolgozó emberek adóját, és biztosítanák, hogy a technológiai óriások is részt vegyenek a közteherviselésben.

Címlapkép forrása: Getty Images

Amerika Kína sakk stockfotó
karácsony utca boltok tömeg
koronavirus vakcina
egyiptom tengerpart nyralas

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Amerika Kína sakk stockfotó