Előfizetői tartalom

Kaczynski szerint hibrid háború zajlik, Lukasenka már inkább kerülné a konfliktust

MTI
A lengyel-fehérorosz határon hibrid háború zajlik, fegyveres konfliktus azonban jelenleg inkább nem várható - jelentette ki Jaroslaw Kaczynski lengyel kormányfőhelyettes, a kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság elnöke egy keddi rádióinterjúban. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök eközben kijelentette: el akarja kerülni, hogy a fehérorosz-lengyel határon kialakult migránsválság konfrontációhoz vezessen.

A hibrid háború már tart, fegyverhasználattal járó háború azonban jelenleg inkább nincs a láthatáron - válaszolt a fehérorosz határon kialakult helyzet kapcsán feltett kérdésre a nemzetvédelmi és belügyi tárcák felügyeletéért kormányfőhelyettesként felelős Kaczynski a közszolgálati rádió hírcsatornáján. Mint hozzátetette, az "inkább" kifejezést szándékosan használta....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés