Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter: Magyarország nem vesz több keleti vakcinát

Portfolio
Jelenleg sem a Szputnyik, sem a Sinopharm oltóanyagok gyártóival nem állunk tárgyalásban újabb Magyarországra irányuló szállítmányokról. A következő vakcina-szállítmányban “egészen biztosan nem lesznek keleti vakcinák” - mondta az ATV-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A miniszter azt is elmondta, hogy a kötelező oltások bevezetését egyelőre nem tervezi a kormány.

Szijjártó elmondta, hogy mind a Szputnyik, mind a Sinopharm szállítói teljesítették azokat a szerződéseket, amelyeket korábban megkötöttünk. Az ATV azt kérdezte a minisztertől, hogy abban az 5 milliós vakcinaszállítmányban, amit még a meglévő 10 millión felül megrendelt a kormány, nyugati oltóanyagok lesznek-e, például Pfizer, vagy keletiek, Szputnyik és Sinopharm. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés