Előfizetői tartalom

Zöldre váltott a közlekedési lámpa: kiderült milyen irányt vesz Európa legerősebb gazdasága

Ezekben a percekben zajlik az SPD, az FDP és a Zöldek közös sajtótájékoztatója Berlinben, amelyen a pártok bemutatják Németország új kormányának koalíciós szerződését. A megállapodást hosszú hetek egyeztetése előzte meg, mostanra azonban világossá vált, hogy napokon belül véget ér Angela Merkel és a CDU 16 éven át tartó folyamatos kormányzása. A mostani koalíció azonban nemcsak azért tekinthető történelminek, mert most először vesz részt benne három párt, hanem a szerződés tartalma miatt is, amely radikálisan átformálhatja Európa legerősebb gazdaságát az elkövetkező években.

A koalíciós tárgyalások október 21-én kezdődtek, ezt megelőzően azonban már heteken keresztül folytak az együttműködés lehetőségeit firtató puhatolózó egyeztetések. Az elmúlt időszakban 22 munkacsoport dolgozott azon, szakpolitikusokkal karöltve, hogy a pártok megállapodjanak egy koalíciós szerződésről. A szerződés tartalmazni fogja az új német kormány programját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés