Előfizetői tartalom

Új szelek fújhatnak Németország felől, és ezt Magyarország is megérezheti

Portfolio
Immár eldőlt, hogy a történelemben először női külügyminisztere lesz Németországnak, aki 16 év után ismét a Zöldek soraiból érkezik. Az már most világos, hogy Annalena Baerbock vezetése alatt láthatunk majd áthangolódásokat a német politikában számos területen. Ez természetesen igaz az Európai Unióval, valamint a NATO-val való viszonyra, de változhat a német külügy hozzáállása Oroszországhoz és Kínához is. Az utóbbi évek történéseit figyelembe véve pedig kijelenthető, hogy új szelek fújhatnak Berlinből Budapest felé is.

Erősebb Európa és stabil NATO A leendő külügyminiszter, Annalena Baerbock minden bizonnyal a szorosabb európai együttműködés előmozdítója lenne. A Zöldek amúgy sem állnak meg az integráció mélyítéséről szóló ködös, kibontatlan ígéreteknél, HANEM EGYENESEN AZ EURÓPAI FÖDERÁLIS KÖZTÁRSASÁG MEGTEREMTÉSÉT TŰZTÉK KI CÉLUL. Ez a koncepció gyakorlatilag megfelel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái