Előfizetői tartalom

Szabadkőműves és polgárháborús relikviákat találtak egy időkapszulában

MTI
|
Portfolio
Korabeli dokumentumok mellett főleg polgárháborús relikviákat, köztük lőszereket találtak egy 134 éves időkapszulában, amelyek Robert Lee konföderációs tábornok elbontott szobrának talapzatában voltak elhelyezve az amerikai Virginia állam fővárosában, Richmondban, az átnedvesedett rézládában azonban nem volt ott a várva várt állítólagos fotó a koporsóban fekvő Abraham Lincoln meggyilkolt elnökről.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a konföderációs szobor alatt két időkapszulát is találtak. Az első időkapszula kapcsán a műemlékvédelmi hatóság közölte, hogy "érdekes összeállításról" van szó, de ez nem az, amit kerestek. Ezt az időkapszulát valószínűleg egy vagy több, az építkezést felügyelő személy rejtette el a talapzatban. Végül hétfőn a talapzat egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés