Előfizetői tartalom

Rusvai Miklós: Az omikron véget vet a koronavírus-járványnak, ha nem jön egy új variáns

Portfolio
Az omikron variáns gyors terjedése miatt már májusra olyan magas átimmunizáltságot okozhat Magyarországon, hogy az ötödik hullám lehet az utolsó nagy hullám idehaza – mondta el a Portfolionak nyilatkozva Rusvai Miklós virológus. A szakember szerint mivel az omikron enyhébb megbetegedést okoz, mint a delta variáns, az ötödik hullám nem terheli majd le olyan mértékben az egészségügyi rendszert, mint az eddigi legsúlyosabb hullám, és nem is okoz majd olyan sok halálesetet. Elmondása szerint nem kizárt, hogy megjelenik és elterjed egy omikronnál súlyosabb variáns, de kicsi rá az esély, ezért összességében optimisták lehetünk. A szükséges korlátozásokról és a vakcinákról is kérdeztük a virológust.

Az omikron variáns immár biztosan enyhébb lefolyású betegséget okoz, mint a delta variáns, viszont sokkal gyorsabban terjed, mint bármelyik eddigi koronavírus-mutáció. Több szakértő emiatt optimista: az omikron gyorsan átimmunizálhatja a társadalmat, és elérhetjük a nyájimmunitást, ami után a járvány már nem tud olyan gyorsan terjedni. Az omikronnal és annak járványlefolyásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés