Előfizetői tartalom

Őrült jó üzlet a 100 dolláros olajár Vlagyimir Putyinnak - Egy puskalövés nélkül is hatalmas pénzt szakít Oroszország

Portfolio
Az orosz-ukrán feszültség feloldása talán az utóbbi évek egyik legnagyobb kihívása Európa biztonságának szempontjából. Továbbra sem világos ugyanis, hogy sor kerül-e katonai konfliktusra Oroszország és Ukrajna között. Legutóbbi cikkünkben azokat a szempontokat vettük sorra, hogy miért lenne kockázatos egy Kijev elleni támadás. Jogos lehet azonban az az érv is, hogy Moszkva nem vont volna össze több mint 100 ezres sereget az ukrán határ mellett, ha nem számolna egy konfliktus lehetőségével. Számos érv szólhat ugyanis amellett, hogy most van a legjobb alkalom arra, hogy Oroszország meginduljon Ukrajna felé, mivel pár év múlva már nem biztos, hogy elegendő mozgástere marad egy ilyen akcióra.

Az orosz haderő Amikor Vlagyimir Putyin több mint 20 évvel ezelőtt átvette az elnöki hivatalt elődjétől, Borisz Jelcintől, az orosz haderő igencsak viharvert állapotban volt. A Szovjetunió széthullása utáni gazdasági összeomlás ugyanis nem tette lehetővé, hogy fejlesztéseket eszközöljenek a védelmi és támadó kapacitások vonatkozásában, így a katonai berendezések nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés