Előfizetői tartalom

Mindent lőnek az oroszok, megsérthették a tűzszünetet – Itt vannak a legfontosabb hírek szombaton

Portfolio
Ez Ukrajna megszállásának 10. napja. Oroszország eddig a vártnál sokkal lassabban tör előre, az Ukrán ellenállás erős, azonban délen megindult az offenzíva. A Kijev felé tartó gigantikus konvoj pedig alig halad előre. Ettől függetlenül az ukrán áldozatok száma magas, az oroszok már civileket is lőnek. A menekültek száma 1 millió felett. Ma tűzszünetet hirdettek az oroszok Mariupol körül. Azonban a hírek szerint a lövések a tűzszünet ideje alatt sem maradtak abba, vagyis Oroszország megsértette azt. Ezért megszakadt az evakuálás. Az IMF szerint az ukrajnai háború "súlyos hatással" lesz a világgazdaságra. A brit hírszerzés szerint a Mariupolban javasolt tűzszünet csak elterelés, az oroszok újból támadni akarnak. Az ukrán hatóságok azzal vádolják az oroszokat, hogy tüzet nyitottak egy civil tüntetés során. Naftali Bennett izraeli miniszterelnök szombaton Moszkvában tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Antony Blinken amerikai és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szombaton a lengyel-ukrán határon találkozott. Kijev szerint hétfőn folytatódnak az orosz-ukrán tárgyalások, Moszkva kevésbé határozott. Oroszország felszólította az Európai Unió és a NATO tagországait, hogy ne küldjenek fegyvereket Ukrajnába.

2022. március 05. 23:22 Megosztás Oroszország felszólította a NATO-t és az EU-t Oroszország felszólította az Európai Unió és a NATO tagországait, hogy ne küldjenek fegyvereket Ukrajnába - számolt be a RIA orosz hírügynökség alapján a Reuters. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés