Előfizetői tartalom

Átcsoportosítás az oroszoktól, fordulat Putyinnál

Portfolio
A Törökországban tartott, keddi fegyverszüneti tárgyalásokon jelentős előrelépés látszott körvonalazódni: úgy néz ki, Ukrajna talán mégis hajlandó lemondani a Donbaszról és a Krímről, cserébe Oroszország pedig hajlandó biztonsági garanciákat adni Ukrajnának, illetve azt is megengedik, hogy csatlakozzanak az EU-hoz. Az orosz vezetők azt is bejelentették: leépítik katonai jelenlétüket Kijev és Csernyihiv térségében. Az ukrán tárgyalók elmondták, erősebb biztonsági garanciákat akarnak a NATO 5. cikkénél is, vagyis a békét garantáló országoknak vállalniuk kellene, hogy megvédik Ukrajnát egy esetleges támadás esetén. Az Egyesült Államok meglehetősen óvatos és szkeptikus az orosz ígéreteket illetően, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is megüzente, nem vesz vissza országa védelméből. Bár Washington is megerősítette, hogy az orosz csapatok megkezdték Kijev külvárosának elhagyását, szerintük mindössze a csapatok átcsoportosításáról van szó. Ahogy múlt pénteken, úgy az oroszok kedden is azt mondták, hogy most már a Donbasz „felszabadítására”, azaz megszállására összpontosítanak, de a világ feszülten figyel, hogy valóban változik-e az orosz stratégia, vagy ismét csak egy már jól megszokott blöffel állunk szemben.   A legfrissebb események itt érhetőek el.

2022. március 31. 07:16 Megosztás Folyamatosan frissülő legújabb cikkünk A Portfolio folyamatosan beszámol az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb hírekről, eseményekről, az aktuális helyzetet friss elemzéseinkben értékeljük. A legfrissebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés