Előfizetői tartalom

Hatalmas vállalás Erdogantól: Törökország szavatolhatja Ukrajna biztonságát

Portfolio
A Reuters szerint Törökország elvben kész arra, hogy garanciavállaló országként lépjen fel Ukrajna mellett, de egy ilyen formátum részleteit még ki kell dolgozni - idézték Tayyip Erdogan elnököt csütörtökön, hozzátéve, hogy "valóban jelentős" Moszkva döntése, miszerint csökkenti egyes Kijev és Csernyihiv környéki műveleteit.

A NATO-tag Törökországnak közös tengeri határa van Ukrajnával és Oroszországgal a Fekete-tengeren, mindkettőjükkel jó kapcsolatokat ápol, és felajánlotta, hogy közvetít a konfliktusban. Támogatja Ukrajnát, miközben ellenzi a Moszkva elleni szankciókat, és ezen a héten mindkét fél tárgyalóit fogadta. Erdogan egy Üzbegisztánból induló repülőjáraton beszélt, és azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés