Előfizetői tartalom

Orosz-ukrán háború: az oroszok által elkövetett súlyos háborús bűncselekmény miatt jön az újabb fordulat?

MTI
|
Portfolio
A kijevi hatóságok, valamint nemzetközi hírügynökségek jelentései és videós, valamint képi beszámolói alapján az orosz hadsereg súlyos bűncselekményt követett el a Kijevtől mintegy 30 kilométerre fekvő Bucsa településén. A várost a háború első napjaiban foglalták el az orosz csapatok, és bő egy hónapig tartották megszállva. Miután az ukrán hadsereg szombaton visszafoglalta a települést, tömegsírt és az utcán fekvő civil halottakat találtak. Az esetről napvilágot látott bizonyítékok alapján a nyugati államok már most megígérték: még erősebb szankciókat vetnek ki Oroszországra. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök népirtással vádolta meg az oroszokat.

Február 24-én támadta meg Oroszország Ukrajnát. Szinte azóta az orosz hadsereg kezén volt Bucsa városa, Kijevtől északnyugatra. Ezt a települést is most foglalják vissza az ukránok, és az orosz hadsereg távozása után egy tömegsírban 280 férfi holttestét találták meg a helyi hatóságok bejelentése szerint, az AFP francia hírügynökség tudósítója pedig húsznál is több...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái