Előfizetői tartalom

Szakértő: biztos, hogy orosz rakéták találták el a kelet-ukrajnai vasútállomását

Portfolio
Biztos vagyok benne, hogy orosz rakéták találták el a kelet-ukrajnai Kramatorszk vasútállomását - írja elemzésében Rácz András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézetének (SVKI) szakértője. Szerinte az orosz hadvezetés egyáltalán nem törekszik a polgári lakosság megkímélésére. Úgy véli, a rakétaindításkor "beárazták" azt, hogy nagyszámú polgári áldozat lehet.

A kelet-ukrajnai Kramatorszk vasútállomását 2022. április 8-án, helyi idő szerint 10:30 körül találta el két OTR-21 "Tocska-U" föld-föld harcászati rakéta. Az állomáson és környékén több ezer ember várakozott azokra az evakuációs vonatokra, amelyekkel a harcoktól távolabb, közép- és nyugat-ukrajnai területekre reméltek jutni. Mindkét rakéta a várakozók közelében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés