vlagyimir-putyin-szergej-sojgu-gyozelem-napja
Globál

Orosz ügynökök "úgy vélik, Putyin halálos beteg"

Portfolio
A Vlagyimir Putyin egészségi állapota körüli találgatások már évek óta keringenek, de csak fokozódtak, mióta elrendelte Ukrajna lerohanását. A Sky News most a New Lines magazin alapján számolt be egy utasításról, amely zavart keltett az FSZB-n belül. A magazinnak egy endokrinológus professzor is nyilatkozott Putyin állapotáról.

A New Lines magazin arról számolt be, hogy birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen egy Kremlhez közel álló oligarcha úgy jellemzi az orosz elnököt, mint aki "nagyon beteg, leukémiában szenved".

A magazin azt írja, hogy az orosz belbiztonsági ügynökség, az FSZB központja egy "szigorúan titkos feljegyzést" küldött ki az összes regionális igazgatójának.

Christo Grozev, a Bellingcat, egy elismert törvényszéki kutató honlap nyomozásvezetője elmondta, a feljegyzés utasította a regionális vezetőket, hogy ne bízzanak az elnök halálos állapotáról szóló pletykákban.

Az igazgatók további utasítást kaptak, hogy oszlassanak el minden ilyen irányú pletykát, amely a helyi FSZB-egységeken belül elterjedhet. Az egyik regionális egységnél dolgozó forrás szerint ez a példátlan utasítás éppen ellenkező hatást váltott ki, és az FSZB legtöbb tisztje hirtelen elhitte, hogy Putyin valóban súlyos betegségben szenved

- írta le a következményeket.

A magazin részletezte az orosz vezető betegségének fizikai bizonyítékait, beleértve a járásával kapcsolatos megfigyeléseket is - ahogyan azt a Sky News által a hét elején közzétett történet is említi.

A lap utal az utóbbi időben megváltozott külsejére is, beleértve azt a tényt, hogy az arca mostanában jelentősen puffadtabb - és azt sugallja, hogy ez valamilyen betegségre adott gyógyszeres kezelést jelenthet.

Ashley Grossman, az Oxfordi Egyetem endokrinológus professzora az New Linesnak nyilatkozott:

Putyin mindig is nagyon fittnek tűnő, kissé sovány külsejű ember volt. De az elmúlt néhány évben úgy tűnik, hogy az arca és a nyaka kiterebélyesedett. Cushingoid megjelenésnek hívják, és ez összeegyeztethető a szteroidhasználattal.

Az ilyen, Putyin egészségi állapota körüli állításokat természetesen nem lehet ellenőrizni - és ahogy a magazin megjegyezte, azoknak az oroszországiaknak, akik esetleg meg akarják buktatni a vezetőt, érdekükben állna, hogy ilyen pletykákat terjesszenek - írja a Sky News.

Címlapkép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Szergej Sojgu védelmi miniszter a győzelem napi díszszemlén a moszkvai Vörös téren 2022. május 9-én. Oroszországban május 9-én ünneplik a náci Németország felett a II. világháborúban aratott győzelem 77. évfordulóját. Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Parlament alakuló ülés
ballisztikus-raketa-tengeralattjaro
Növekvő osztalékkal lepte meg részvényeseit a McDonald’s
MAV_Balaton_KISS_0001_2021jun

Holdblog Nem kell a techpapír

Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az időszak, hogy újra...

2022. május 31.
Financial IT 2022
2022. június 8.
Portfolio Property X 2022
2022. június 1.
Portfolio Digital Transformation 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Private Banking támogatási és advisory vezető

Private Banking támogatási és advisory vezető
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
ballisztikus-raketa-tengeralattjaro