Elővehették az oroszok a félelmetes Terminatort

Portfolio
Moszkva a Donbasz teljes elfoglalására készül. A brit védelmi minisztérium napi jelentésében úgy fogalmazott, az oroszok a szeverodonyecki régióban bevethették a BMP-T Terminator harckocsitámogató harci járműveket. Ezeket kifejezetten városi hadviselésre fejlesztették ki, az afgán és a csecsen háború tapasztalatai alapján, írja az Infostart.

A jelentés szerint legfeljebb tíz ilyen harcjárművet használhattak az oroszok, így nem lehet nagy hatásuk a háború alakulására. Az ukrán hadsereg négy előrenyomulási kísérletet is megakadályozott - tették hozzá.

Zaporizzsja régióban egy falu ellen hajtottak végre légicsapást, voltak civil sebesültek, de nem tudni, hogy mennyien.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a háborút csak diplomáciai úton keresztül lehet megoldani. Televíziós beszédében úgy fogalmazott, hogy a harctéren véres harcok árán győztesek lehetnek, de a háborút csak a tárgyalóasztal mellett lehet lezárni. Kiemelte: az ukrán területek orosz megszállása csak ideiglenes lesz – írta a BBC alapján az Infostart.

Tanácsadója, Mihajlo Podoljak kizárta, hogy Kijev beleegyezzen a tűzszünetbe, mivel szerinte Oroszország még keményebben vágna vissza a harcok újrakezdésekor. Arról is beszélt, hogy Ukrajna nem fogadna el semmilyen megállapodást, amely azzal járna, hogy lemond területeiről.

Címlapkép forrása: Twitter

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF